Er ligt een meisje tussen de bomen. Ze kan niet meer bewegen. Gelukkig is ze niet alleen: jullie zijn er, het geliefde publiek. Dus ze begint te vertellen, want het is altijd makkelijker om te praten tegen een vreemde. In een muzikale woordenstroom neemt ze het publiek mee naar een raadselachtig woud, een mythische plek waar de grote verhalen zegevieren en samenzijn de sleutel is tot troost.
Er is je nooit een rozentuin beloofd is een beeldende performance over rouw. Een ode aan mijn moeder, een sprookje, een afscheidsritueel, een viering omdat alles rond is: borsten, buik, wereld, universum.
Concept, tekst, spel: Sofie Kramer | Dramaturgie, eindregie: Yentl van Stokkum | Scenografie: Tim Scheffer | Licht- en geluidsontwerp: Hessel Stuut | Techniek, zang: Tijl Kramer | Kostuums: Joyce de Boer | Met dank aan: het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, De Olland Buismand Stichting en Boslab Theaterfestival | Met oneindig veel dank aan: Yentl Gijbels
In de pers: "Origineel is Sofie Kramer met Er is je nooit een rozentuin beloofd. Op een wit doek in een donkere plek in het bos ligt zij languit in een rood gevlekte jurk. In die positie spreekt ze haar monoloog uit, een tekst die associatief in elkaar steekt en vooral gaat over afscheid. Liggend is het moeilijk om contact te maken met je publiek, maar Kramer krijgt dat wel voor elkaar. Fascinerend en knap is dat ze ondanks haar horizontale positie verschillende gemoedstoestanden weet op te roepen, van liefde tot angst en berusting." - Scènes
De voorstelling werd in de Jaarlijstjes door Joost Ramaer van de Theaterkrant uitgeroepen tot beste voorstelling van het coronaseizoen.
Geweest:
21 juli 2020 @ Boslab Theaterfestival
22 juli 2020 @ Boslab Theaterfestival
23 juli 2020 @ Boslab Theaterfestival
24 juli 2020 @ Boslab Theaterfestival
25 juli 2020 @ Boslab Theaterfestival
28 juli 2020 @ Boslab Theaterfestival
29 juli 2020 @ Boslab Theaterfestival
30 juli 2020 @ Boslab Theaterfestival
31 juli 2020 @ Boslab Theaterfestival
1 augustus 2020 @ Boslab Theaterfestival
13 juni 2019 @ Brakke Grond 
1 juni 2019 @ Festival Gemaakt
31 mei 2019 @ Festival Gemaakt
13 februari 2019 @ Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur
12 februari 2019 @ Marres, Huis voor Hedendaagse CultuurBack to Top